Pieczarki Portobello z kurczakiem i pepperoni

Witajcie!

Dziś chciałabym podzielić się z Wami, moim dzisiejszym pomysłem. Jak zwykle jest prosty i szybki w przygotowaniu. Głównym składnikiem sa pieczarki portobello. 
Dzięki swoim ogromnym kapeluszom, można do nich dodawać, niemalże wszystko.
Tutaj macie mój poprzedni przepis z udziałem Pieczarek Portobello
 Mam jednak nadzieję, że moja dzisiejsza odsłona, przypadnie Wam do gustu. 
Powiem Wam jeszcze nieskromnie, że smakowały obłędnie. Dlatego z czystym sumieniem dzielę się z Wami tym przepisem, który wymyśliłam sama. 

Składniki to:
8 dużych pieczarek portobello,
Dwie piersi z kurczaka, 
10 małych plasterków pepperoni,
1 czerwona cebula,
Kilka suszonych pomidorków

A teraz wykonanie!  
Wszystkie składniki naszego farszu, kroimy w kosteczkę. Mieszamy ze sobą i przyprawiamy. Użyłam wędzonej papryki, przyprawy do kurczaka-pikantnej oraz odrobinę oregano. Wszystko razem wymieszałam i odstawiłam na jakieś 10 minut. 
A teraz pieczarki! 
Obrałam je ze skóry i pozbyłam się tych czarnych blaszek, których zwyczajnie nie lubię w dużych pieczarkach. 
Formę wyłożyłam papierem do pieczenia i ułożyłam na niej pieczarki. 
Każdą obficie obdarowałam moim farszem i wstawiłam do piekarnika na jakieś 20 minut. Farsz celowo był surowy aby, oddał cały swój smak pieczarkom. Dzięki temu, mięso było bardzo wilgotne i soczyste. 
A na koniec dodałam odrobinę parmezanu, który jeszcze bardziej podkręcił smak. 
 Myślę, że powinniście spróbować! 
To proste i godne uwagi danie. Z powodzeniem można je podać na obiad albo kolację. 
Zachęcam do gotowania ze mną. 
Życzę Wam udanego tygodnia! 
Pozdrawiam i do następnego... 

Komentarze

  1. Wygląda rewelacyjnie! :-) Czuję ten zapach i smak...bajka. Pozdrowionka :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. wspaniały przepis:) Koniecznie muszę wypróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie słyszałam o tych pieczarkach. A danie wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pieczarki portobello to nic innego jak ogromne pieczarki Takie jakie kiedyś zbieralo się na lakach Polecam ten przepis

      Usuń
  4. Mniam, uwielbiam pieczarki:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja nie zawsze ale taka wersje lubie bardzo Pozdrawiam

      Usuń
  5. Pieczarki wyglądają przepysznie, z prawdziwą ochotą wypróbuję przepis :)
    Pozdrawiam ciepło, Agness :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Chętnie wypróbuję przepis!:)

    xxBasia

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hej Basiu! Polecam! Zobaczysz ze ci zasmakuje! Pozdrawiam

      Usuń
  7. Pysznie! Lubię pieczarki :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Smakowite połączenie kurczaka, pieczarek i dodatków!
    Jadłabym...

    OdpowiedzUsuń
  9. Oj już czuję ten obłędny zapach podczas pieczenia, a smaku wolę sobie nie wyobrażać dopóki nie zrobię:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo szybkie danie Mam nadzieje ze zrobisz i mi dasz koniecznie znać ☀😊👍🏻

      Usuń
  10. Odpowiedzi
    1. Mysle ze w tej odslonie będą ci smakować Pozdrawiam

      Usuń
  11. Super - na pewno spróbuję :) Wyglądają świetnie :)

    OdpowiedzUsuń
  12. o panie i dzieju:D kocham pieczary:D mogę jeść je kilogramami:) gdzie masz gadżet do obserwacji?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hej Kathy Dzieki ze wpadlas i mam nadzieje ze odtworzysz moje pieczary A co do gadżetu do obserwacji to nie wiem Nie znam się za bardzo na tym całym blogowaniu i nie do końca go jeszcze opracowałam ale postaram się nadrobić zaleglosci Pozdrawiam cie cieplo

      Usuń
    2. Kathy, obserwować można bez dodatku gadżetu obserwacji :) Należy skopiować adres bloga, chodzimy do głównej strony bloga, przyciskamy listę czytelniczą. Obok mamy tłustym drukiem napisane "Blogi, które obserwuję" i przyciskamy obok ikonkę "zarządzaj listę czytelniczą", klikamy przycisk pomarańczy "dodaj" i wklejamy adres bloga i klikamy następne, potem należy oznaczyć, czy obserwujemy anonimowo, czy publicznie i przyciskamy przycisk obserwuj :)

      Pozdrawiam,

      Patryk

      Usuń
    3. PS. Agnes, ja już dodałem Twojego bloga do obserwacji. Teraz mam już możliwość śledzenia nowych wpisów na Twoim blogu :)

      Usuń
    4. Patryk ja chyba musze zacząć ci placic za Twoja cenna pomoc Az się wstydzę ze jestem taka nieogarnieta w tym blogowaniu Ale obiecuje sobie ze jak znajde dużo więcej czasu to przysiade do tego bo wstyd na maxa Umiem robic niemalże wszystko a tu się nie mogę odnalesc Cala ja

      Usuń
    5. Hehe :) Nie musisz mi płacić :) Jeżeli trzeba, to zawsze staram się jakoś pomóc :) Początki blogowaniu zawsze są trudne :D

      Usuń
  13. Nigdy nie jadłam tych pieczarek, dlatego tym bardziej muszę je kupić i wypróbować Twój przepis :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hej Martina Mam nadzieje ze zrobisz i dasz mi znac Milego dnia moja droga Pozdrowionka

      Usuń
  14. Danie wygląda bardzo smakowicie :) Z przyjemnością spróbowałabym choć kawałeczek. Dzisiaj udam się na poszukiwanie tych pieczarek ;) Pozdrawiam serdecznie :*

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mam nadzieje ze znajdziesz i opublikujesz na swoim blogu swoja wersje bo wiem ze wykonanie będzie mega super Sciskam

      Usuń
  15. Odpowiedzi
    1. Bardzo dziekuje Pozdrawiam cieplo z deszczowego Dublina

      Usuń
  16. Świetne danie, bardzo lubię te pieczarki, a w takim daniu muszą fajnie smakować :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Kuszą mnie te pieczarki od jakiegoś czasu.. Chyba w końcu muszę je kupić, bo narobiłaś mi strasznego apetytu tym przepisem ;D Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Kurczak to jest to. Uwielbiam urozmaicać sobie jego postaci :)

    OdpowiedzUsuń
  19. Ale tu pysznie, uwielbiam pieczarki :)

    OdpowiedzUsuń
  20. Mmm takie dania należą chyba do moich ulubionych <3

    OdpowiedzUsuń
  21. Bardzo lubię te pieczarki :-) faszerowane są pyszne :-)

    OdpowiedzUsuń
  22. Hej Agnes :)

    Bardzo fajny pomysł na zrobienie kurczaka z pieczarkami portobello. Pieczarki są bardzo pyszne i często słyszę opinię, że pieczarki są bezwartościowe, a to nie jest prawda, gdyż pieczarki mają dużo ody swoim składzie, to jeszcze dostarczają niektóre witaminy z gr. B, jak i składniki mineralne. Nie miej jednak mamy ile gatunków pieczarek, ale nie wszystkie są jadalne np. pieczarka płaska jest trująca!
    Nie mniej jednak pieczarki jadalne są wyśmienite, szczególnie do sosów :)

    Pozdrawiam serdecznie,

    Patryk

    OdpowiedzUsuń
  23. Świetne są :) Często widzę takie pieczarki w sklepach ale jeszcze nigdy ich nie przyrządzałam...Twój pomysł na te grzybki bardzo mnie zmobilizował :)

    OdpowiedzUsuń
  24. Witaj Agnes. Bardzo pysznie u Ciebie:) Pozdrawiam cieplutko:)

    OdpowiedzUsuń
  25. Prezentują się pysznie, nie jadłam jeszcze takich :-)

    OdpowiedzUsuń
  26. Pomysł świetny. Jedno i drugie bardzo lubię. Zapisuję do zrobienia. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. serio? Wow! To mile Mysle ze w Twoim wykonaniu będą niesamowite Pozdrawiam

      Usuń
  27. Ale pyszności! Chętnie wypróbuje Twój przepis tylko muszę znaleźć te pieczarki :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  28. Wyglada przepysznie musze koniecznie wyprobowac i dam znac jak smakowalo,uwielbiam gotowac z twoja kuchnia.Pozdrawiam i do uslyszenia.

    OdpowiedzUsuń
  29. Nie słyszałam jeszcze o takich pieczarkach, trzeba spróbować :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty